Ordførerens tur

Søndag 7. juli kl. 13.00 fra Promenaden.
Vi parkerer med Dammen. Går til Voran, Li, Rafosshei,
Dybland, Trælandshei og Rafoss. Sjåførene blir kjørt
tilbake til Dammen. Turen er på ca. 6 km.

INFO tur til Grimeknuden 9.5.24

Start  kl 10.00 på promenaden.Vi kjører med privatbilar til Helle i Vesterdalen, svingar inn til høgre i sørenden av sletta, forbi to hus inn til Torbjørn Helle si sag. Der er god parkeringsplass. Turen er krevande, rundt 3 km kvar veg og omkring 300 m stigning opp til Grimeknuden 488 moh. Det er størst stigning den første km.

Gunn Elvebakk har andakt, og Øyvind Hiorth Lid blir med som naturlos.  Han har skrive boka Kulturhistoriske turar i Kvinesdal, og denne turen er blitt ein av toppturane i Kvinesdal. Mange har tatt turen.

Det er bratt, men god traktorveg heilt opp. Dei omlag siste 500 m tek vi av frå traktorvegen, går litt meir i terrenget, svak stigning med fjell og grusunderlag . Vi går inn til Gapahuken, der er flott utsikt vestover, og så vidare opp til Varden der det er utsyn i alle retningar.

Eit alternativ til å gå heile turen er å bruke bil med 4hjulstrekk !! De kan kjøra sjølv eller bli skyssa inn av kjentfolk, delar eller opp til toppen der vi svingar av frå traktorvegen.  Og då er det greitt å kjøra heim att om Grimedalen, det blir ein rundtur. Men dei siste 500 m til toppen må alle gå, det er eit fint område og lett å gå.

Ref.: Turid Stakkeland

 

Bustur til Setesdal

Søndag 7. april med avreise fra Promenaden kl. 10.00. Vi besøker Inger Lise Stulien med familie på Syrtveit. Her får vi omvisning i galleriet, kaffe og kringle samt tradisjonsmusikk. Turen går videre til Byglandsfjord hvor vi får omvisning i stasjonsbyen med Torgeir Moseid. Det blir servert middagsbuffe på hotell Dølen på heimturen. Pris kr. 950.- Påmelding til Randi

SMS/tlf 930 35803 innen 3 april.

Førjulsmøte

Tirsdag 5. desember kl. 19.00. i Kulturhuset. Gjert Kristiansen i sammen med Johannes Risnes vil fortelle om rosemalerne i Fjotland. Øyvind Lid lanserer boken om Kulturhistoriske turer i Kvinesdal.
Servering av graut og kaffe. Entre kr. 150.-

Haustmøte 3. oktober

Tirsdag 3. oktober kl. 19.00 i Kulturhuset. Vi vil se to filmer :
«Gardsliv i Åseral» og » I lord Salvesens fotefar.»
Enkel bevertning. Fri entré.

Tur til Gunforsmoen Steintland 27. 08. 23

Vel møtt til å gå den siste turen saman med historielaget i 23.
Det er start ved promenaden kl 10.00 som vanleg, kjør opp Austerdalen til skiltet inn til Bruli, litt forbi Galdal. Der svingar du inn og kjører til Steintland omtrent 3 km. Der parkerer me.

Frå Steintland er det litt stigning i starten på god grusveg omtrent 2/3 av den ca 5km lange strekningen. Ved Berketjørn går me over på god synleg 4? 6? hjularveg, litt blautt somme stader, men heilt greitt å gå.

På Gunforsmoen står der eit fint og velstelt lite hus, og fint og velstelt rundt huset. Huset var flytta frå Galdal av dei som eig plassen. Det er bl.a. 3 søstre Bette Høydal, Marta Rostøl og Solveig Rostøl. Son til Marta, Tommy, vil kjøra desse tre inn på 4(6) hjular.

Det mest spennande er kanskje veret, men vi får kle oss fornuftig. Me håper på ein fin tur med god oppslutning.

Jan Arve Røiseland, Ragnhild Høydal og Turid Stakkeland.

Fottur til Laundal

Søndag 13. august. Biler frå Promenaden kl. 10.00, andre kan møta 10.30 på Nedre Lande. Lett tur på grusveg til Laundal 2,1 km, litt stigning. Kjentfolk fortel om det vi ser, ein kan også koma til Poddeloptet eller Saudland med same vegstart.

Nede på Laundal blir det sosialt samvær med niste, også grillmulighet.

Øyvind Lid frå Lister Friluftsråd orienterer om tunet og alt som fins og er å sjå. Fleire som kjenner garden frå sin barndom, blir også med. Turen er samarbeid mellom Kvinesdal Historielag og Lister Friluftsråd

Gavepakke 2023

Gavemedlemskap for 2023 i historielaget
Til barn, barnebarn, tante, onkel og andre.
Du får ein stor bokpakke og årsskrift for 2023.
Alt dette for kr. 200,-
Kontakt folk i styret Anne-Berit har tlf 41696220 epost erfjor@online.no
Vi kan ikkje senda alt i posten, men vi kan senda årets hefte saman med giro på 200 kr. og så må du eller andre henta resten.

Ordførarens tur i Kvinesdal

Fottur søndag 9. juli etter gudstenesta på Torget. Privatbilar frå Promenaden ca. kl. 12.30 til Golfbanen. Tur på gamal kyrkjeveg til Espeland på Heia saman med ordførar og lokalkjente frå historielaget. Skyss for sjåførane tilbake til Solås