Tur til Knibeknuden , Kristi Himmelfartsdag 18.mai 2023.

Vi kjører med privatbilar frå Liknes kl 10.00 , som vanleg. Men det går også an å kjøra direkte til Knibestøl. Vi prøver å finna plass til å parkera attmed huset etter Leiv Knibestøl og langs med vegen oppover. Viktig å fylla opp bilane, det er ikkje flust med parkeringsplassar.
Vi startar i tunet på Knibestøl med litt orientering. Og så går vi på ein fin grusveg mot Årstøl eit lite stykke til vi svingar av mot Knuden.
Deretter er det på sti, litt myr og fjell, jamn stigning på omlag 200 m til Knibeknuden som ligg på 461 moh. Den siste delen av stien er merka med små vardar, kalla «knydingar». Vi reknar med å bruka bortimot ein time opp, med moderat gange. På toppen er det flott utsikt i alle retningar.

Leiv Gunnar Skiftun har sportsandakt.

Vårtur til Lista

Søndag 23. april kl. 10.00. fra Promenaden med buss. Fottur fra Lista fyr til Norberg Fort med naturlos. Middagsbuffe på Enli. Påmelding til Randi TLF/SMS 93 03 58 03 innen 20 april. Pris kr. 500.-

Turen er ca 6 km lang, og går på sti og vei med naturlos som vil fortelle om kultur og hendelser i dette flotte Lista-landskapet, et landskap som også betyr at der ikke er bratte, vanskelige partier. Info og omvisning på Nordberg Fort.  

Om noen ønsker å bruke mer tid ved fyret, og heller følge bussen til fortet, er det mulig.  Bussen kjører alle fra Nordberg til flystasjonen, til Enli Vestheim for en rikholdig middags-buffee!

Årsmøte 2023

Torsdag  2. mars kl. 19.00. i Kvinesdal Kulturhus

Vanlige årsmøtesaker, god bevertning, lotteri.

Harald Dag Jølle vil fortelle om «Polarhistoriske eventyr». Han har fulgt i gamle skispor til Sørpolen. I fjor reiste han sammen med kronprins Haakon over Grønlandsisen. Han har også skrevet biografien om Fridtjof Nansen. Alle velkommen.

Julegave

Gavemedlemskap for 2023 i historielaget

Til barn, barnebarn, tante, onkel og andre.
Du får ein stor bokpakke og årsskrift for 2023 som blir levert eller sendt når det er klart.

Alt dette for kr. 200,-

Det står klart ferdige pakker hos Andy, med faktura. Eller kontakt folk i styret

Anne-Berit har tlf 41696220  epost erfjor@online.no

Vi kan ikkje senda dette, det må du gjera sjølv

Julemøte 2022

Førjulsmøte
Kvinesdal kulturhus onsdag 7. desember kl. 19.00. Foredrag med Jan Jørg Tomstad «min fars kamp under og etter 2-verdenskrig» Musikk med Torstein Halvorsen. Servering av graut og kaffe. Entre kr. 100.-

Haustmøte

På Fjotland bedehus torsdag 13. oktober kl. 19.00. Odd Kvinen har foredrag om «Sirdal før olje og kraftutbygging». Utstillingen om krigsseilerne vil være åpen på bygdemuseet. Enkel bevertning.

Tur til Buheii 28. august

Søndag 28.aug blir det ny tur med historielaget. Denne turen står omtalt i Naturlosheftet, men vi går motsatt veg og kjører ein del av vegen.

Avgang frå Promenaden kl 10.00, kjør 2 km forbi Netland, stopp ved Risateltet.  Herifrå kjører vi samla ca kl 11.00 opp mot Buheii, fyll opp bilane. Torfinn Hageland blir med og vil orientera om kulturminne langsmed vegen, fleire korte stopp.

Ned att kan dei som vil kjøra samme vegen tilbake, men vi håper dei fleste vil vera med å gå ein ganske godt synleg sti ned mot Falkefjellstien, og så vidare til Nesjenvegen 2 km nord frå Risnes der noen bilar må stå parkert.

Gåturen går først på fjell, så lynghei, og det heilt siste stykket er myrete og litt blautt. Anbefaler gode fjellsko. 2-3 timar tek gåturen med moderat gange.

Det er 4-500 m i høgdeforskjell, jamn nedstigning. Tlf 94131308.

TUR fra øvre Lande til Steinsheia (de 3 varder).

Søndag 31. juli, med frammøte på Promenaden kl 11:30. 

Pga parkering på øvre Lande, må vi ha mest mulig samkjøring/fylle bilene.

Vi velger altså en litt annen, og enklere tur opp til Steinsheia.  Vi følger en skogsvei et stykke, tar deretter av den og går over noen småmyrer og småknauser, til vi kommer inn på den merkede stien som er mye brukt som turvei. Og, vi slipper dermed den bratte oppstigningen fra Opofte som mange er kjent med.

Fra steinhella (Berva) som ligger over bekken mellom Løgen og Grasvann, er det stigning opp til Steinsheia og de 3 varder.

Vi antar at turen er ca 2,5-3 km + retur, og i greit terreng.

Vi tar først en stopp i tunet hos Henry på ø.Lande, og får litt info om Lande-gårdene og områdene rundt, samt litt info om kommunikasjonen mellom heiegårdene før, både i fht folk, naboskap og ruter som var vanlige i eldre tider.

Pga noen småmyrer og annet, så husk godt fottøy.  Husk også drikke og niste!

Velkommen på tur!

Ordførerens tur 3. juli

Søndag 3. juli kl. 13.00 fra Promenaden. Buss til Kalvstøl, fottur til Heddan gard.
Her blir det bevertning og buss tilbake. Kr. 200,-