Julegave

Gavemedlemskap for 2023 i historielaget

Til barn, barnebarn, tante, onkel og andre.
Du får ein stor bokpakke og årsskrift for 2023 som blir levert eller sendt når det er klart.

Alt dette for kr. 200,-

Det står klart ferdige pakker hos Andy, med faktura. Eller kontakt folk i styret

Anne-Berit har tlf 41696220  epost erfjor@online.no

Vi kan ikkje senda dette, det må du gjera sjølv

Julemøte 2022

Førjulsmøte
Kvinesdal kulturhus onsdag 7. desember kl. 19.00. Foredrag med Jan Jørg Tomstad «min fars kamp under og etter 2-verdenskrig» Musikk med Torstein Halvorsen. Servering av graut og kaffe. Entre kr. 100.-

Haustmøte

På Fjotland bedehus torsdag 13. oktober kl. 19.00. Odd Kvinen har foredrag om «Sirdal før olje og kraftutbygging». Utstillingen om krigsseilerne vil være åpen på bygdemuseet. Enkel bevertning.

Tur til Buheii 28. august

Søndag 28.aug blir det ny tur med historielaget. Denne turen står omtalt i Naturlosheftet, men vi går motsatt veg og kjører ein del av vegen.

Avgang frå Promenaden kl 10.00, kjør 2 km forbi Netland, stopp ved Risateltet.  Herifrå kjører vi samla ca kl 11.00 opp mot Buheii, fyll opp bilane. Torfinn Hageland blir med og vil orientera om kulturminne langsmed vegen, fleire korte stopp.

Ned att kan dei som vil kjøra samme vegen tilbake, men vi håper dei fleste vil vera med å gå ein ganske godt synleg sti ned mot Falkefjellstien, og så vidare til Nesjenvegen 2 km nord frå Risnes der noen bilar må stå parkert.

Gåturen går først på fjell, så lynghei, og det heilt siste stykket er myrete og litt blautt. Anbefaler gode fjellsko. 2-3 timar tek gåturen med moderat gange.

Det er 4-500 m i høgdeforskjell, jamn nedstigning. Tlf 94131308.

TUR fra øvre Lande til Steinsheia (de 3 varder).

Søndag 31. juli, med frammøte på Promenaden kl 11:30. 

Pga parkering på øvre Lande, må vi ha mest mulig samkjøring/fylle bilene.

Vi velger altså en litt annen, og enklere tur opp til Steinsheia.  Vi følger en skogsvei et stykke, tar deretter av den og går over noen småmyrer og småknauser, til vi kommer inn på den merkede stien som er mye brukt som turvei. Og, vi slipper dermed den bratte oppstigningen fra Opofte som mange er kjent med.

Fra steinhella (Berva) som ligger over bekken mellom Løgen og Grasvann, er det stigning opp til Steinsheia og de 3 varder.

Vi antar at turen er ca 2,5-3 km + retur, og i greit terreng.

Vi tar først en stopp i tunet hos Henry på ø.Lande, og får litt info om Lande-gårdene og områdene rundt, samt litt info om kommunikasjonen mellom heiegårdene før, både i fht folk, naboskap og ruter som var vanlige i eldre tider.

Pga noen småmyrer og annet, så husk godt fottøy.  Husk også drikke og niste!

Velkommen på tur!

Ordførerens tur 3. juli

Søndag 3. juli kl. 13.00 fra Promenaden. Buss til Kalvstøl, fottur til Heddan gard.
Her blir det bevertning og buss tilbake. Kr. 200,-

«Tur Håland 500 moh – Førlandsås 400 moh ( Åså ) søndag 12.juni.

Turen er ein del av kyrkjevegen Knaben – Fjotland, er omkring 12 km lang , og me reknar med å bruka 4-5 timar. Me gjekk denne turen i 2011, det var ein våt tur (!) , får håpa på mindre regn denne gongen. På Håland er eigaren Ivar Risnes på plass, han vil fortelja om garden og huset , og Sigbjørn Risnes vil sei litt om turen før me går vidare. Håland er vel verdt eit besøk, der står bl a den eldste (?) traktoren i Kvinesdal, i alle fall i Fjotland. Det blir anledning til å sjå seg rundt i huset.
Me må vera klare til å gå før 12.00, og då kan folk velja om dei vil vera med heilt til Åså, eller gå ein del av vegen, snu og gå tilbake til Håland og ha ein fin dag der.. Turen går i fint fjellterreng, litt myr, og litt stigning , opp og ned, dei siste km før Åså er nokså bratt ned, tydeleg sti her.
Om kjøringa.
Start frå Promenaden med privatbilar kl 10.00 , kjør til Netland og over på austsida av Kvina rett før Nordbø, der går ein 3 km grusveg opp til Håland.
Me må ha noen bilar i Åså som kan kjøra sjåførar opp att til Håland for å henta bilane. Har snakka med 3 personar, men me treng nok noen fleire, Ta kontakt på tlf 41692134 om du lurer på noe som gjeld kjøringa. Kanskje noen er usikre på kor Åså er ? Då kjører du litt på Knabevegen etter Kvinlog, mot Fjotland, inn til Bergesli og så 3 km vidare på smal grusveg til Førlandsås.
Håper mange vil vera med»

Tur Kr. Himmelfartsdag torsdag 26. mai

I samarbeid med Kvinesdal – 1000 år som kirkested

Parkering med Kulturhuset og kl. 10.00 går buss til brua Lyding/Egenes. Fottur på delar av gamle kyrkjevegar om Egenes, hengebrua over til Svindland og ned til Åmot og opp på Engleåsen. Små stopp med informasjon om aktuelle hendingar mm. Lurt med gode sko. KL 12 på Engleåsen blir det sportsandakt, musikk, kaffipause og og forteljingar om Besse frå Knaben.

Dagstur til Ryfylke

Søndag 24. april tur med Helgøyekspressen frå Stavanger på ein 5 ½ timars båttur innover  fjordane i Ryfylke. Vi går på land på Jelsa der det blir middag og guiding. Det blir  også  lokale guider på båten .
Buss frå Promenaden Liknes 8.30,  er heime att ca kl 19.00.

Heile turen med skyss og middag kostar kr. 1400,- Fleire opplysningar og påmelding til Turid tlf . 41692134  eller  Anne-Berit 41696220 erfjor@online.no