Landslaget for lokalhistorie

Landsmøte 1. – 2. juni 2013
Det 39. landsmøtet ble holdt i Kvinnherad på Rosendal Fjordhotel
Kvinesdal var representert med 4 personer, 3 delegater – Tor Mygland, Ragnhild G. Høydal og Ruth E. Meland, og en observatør – Johannes Hamre.

Landsmøtet åpnet etter lunsj på lørdag. Landsmøteforhandlinger varte til ca kl 19. Du kan lese om landsmøtet på Landslaget for lokalhistorie sin hjemmeside: ”historielag.blogspot.no”.
På kvelden var det festmiddag med taler, diktlesing og div. underholdning.

På søndag var det kulturvandring (med buss) i Rosendal. Vi besøkte Kvinnherad kirke, en steinkirke fra ca 1250, Vangssago (oppgangssag), steinparken med stein fra området der en kan se farger og strukturer slik bergartene er inni. Til sist stod Baroniet for tur med omvisning inne. Skulle gjerne hatt mer tid på de to siste stedene. Etter lunsj var det foredrag om Halsenøyklosteret i historisk perspektiv og om rettstilhøva i Sunnhordland i mellomalderen, men siden vi hadde lang kjøretur foran oss, stod vi over disse. Rosendal Fjordhotel var et flott hotell med mye god mat og fine rom. Dessverre regna det både lørdag og søndag.

Med flinke veivisere (Johannes og Tor) i baksetet og bra vær, hadde vi flotte lange kjøreturer til og fra. Vi måtte reise fredag ettermiddag for å rekke fram i tide og kjørte til Stavanger, Rennfast, gjennom Etne og kom fram til Rosendal på kvelden. Heimveien gikk gjennom Folgefonntunnelen til Odda, kort stopp ved den mektige Låtefossen. Videre til Etne, Ryfylke, Oltedal og inn på E39 på Ålgård. Det ble mange ferjeturer og mange kilometer i tunnel.