Barnevandringsseminar

Søndag 23. september 2012 inviterte Agder Historielag og Kvinesdal Historielag til en historisk temasamling om barnevandringene på Agder. Dette foregikk i Kulturhuset på Åmot. Dette var en oppfølging fra 2010 og 2011 der det var temamøter i Audnedal og Landvik.
Programmet var i kinosalen og maten i den nye foajeen. Martha Eftestøl og Paul Sveinall hadde interessante innlegg om barnevandringa. Både Martha og Paul har i flere år arbeidd med stoff om barnevandring.Musikk var ved Sverre Eftestøl, Oddbjørn Stakkeland, Wenche Hunsbedt Svindland og felegruppa Valium. Filmen «Et fnugg av gull» etter novellen av Rune Belsvik ble vist. Filmen som er laget av elever og lærere ved Liknes skole fikk beste sølvmedalje i kortfilm for amatører 2006 i København.
Kvinesdal Historielag har i sommer satt opp ei lyngløe på første etappe av barnevandrerstien. Ingvald Tjørnhom som ledet prosjektet, viste foto fra bygginga. Det var servering av tradisjonsmat fra bygda levert av Torvløbakkan Gard. En god suppetallerken med brød og mye smakfull tradisjonsmat i tillegg til kaffi og saft gjorde godt. Beint Foss fra Agder Historielag avrundet møtet og delte ut bokgaver fra Agder Historielag til deltagerne.
Rundt 150 fra hele Agder var med på dette temamøtet.

Les artikkelen som stod i Agder den 26.september.

Se Youtube video om barnevandringene

Ref.: ABE