Landsmøte i Kristiansand

Kvinesdal Historielag er medlem av Landslaget for lokalhistorie. Hvert andre år er det landsmøte. I år ble møtet holdt i Kristiansand på Hotell Rica Dyreparken. Vi fra Kvinesdal stiller nesten alltid opp på landsmøtene, i år med tre personer, alle med stemmerett siden vi har så mange medlemmer.

Landsmøtene inneholder faglige foredrag, landsmøteforhandlinger og utflukter. Det var åpningshilsener fra ordfører Per Sigurd Sørensen, Jostein Molde og Kurt Tverli fra landslaget og Beint Foss fra Agder Historielag. Etterpå var det flere faglige innslag; blant annet om digitalisering av gamle bilder, om Kristiansands historie og den siste var Leonhard Jansen om Setesdal og setesdøler, på skikkelig setesdalsmål.

Lørdag formiddag var det landsmøteforhandlinger. Etter lunsj var det ekskursjon med buss til Kanonmuseet på Møvig. Her var flinke guider og flott utsikt over sjø og skjærgård i et litt kjølig vær med sol. Bussturen tilbake gikk om Vennesla, Ålefjær og Tveit med Beint Foss som guide.

På søndag var det ekskursjon med tur i Blindleia, men vi fra Kvinesdal reiste heim lørdag. På landsmøtet er det alltid moro å treffe gamle kjente og knytte nye kontakter.
Referat fra landsmøteforhandlingene kan en finne under Landslaget for lokalhistorie.

Ref.: ABE