Dyreknuten og Engelsk Flyvrak

Dette var en naturlos-tur for Vest Agder, og allerede kl. 0930 begynte bilene å strømme inn fra Kristiansand, Søgne, Mandal og de nærmeste distrikter. Været var strålende og etter mange dager med regn og kald vind, syntes nok folk det var flott å kunne komme ut på en fin tur.

Vi startet fra Tveita, øverst i Svindlandsbakken, og gikk de første tre-fire hundre meterne i bratt oppforbakke på gamle vestlandske hovedvei. Så ble kursen lagt om til venstre og inn på fine skogsveier mot Dyreknuten. Her var det beregnet en gangtid på omlag en time. Underveis stoppet vi ved to gamle, små gruver fra begynnelsen av 1900-tallet. Her var det gjort forsøk på å finne molybdæn-malm under første verdenskrig, men sannsynligvis uten de store funn.

Turen gikk så videre til Dyreknuten, et flott utsiktspunkt, 291 meter over Fedafjorden. Her ser man utover Lista-landet med alle vindmøllene, de gamle gårdene på begge sider av fjorden og innover mot Kvina Verft og Fedabrua. I nord var det hvite snødekte fjelltopper i Sirdalsheiene. Det ble god tid til en matbit og en kaffekopp.

Anders Mathias Larsen holdt en kort sportsandakt og «No livnar det i lundar…» passet fint inn i stemningen.

På grunn av alt regnet vi hadde hatt de siste dagene før turen, fant vi ut at den merkede stien ned Sageskaret til flyvraket kunne bli litt for sleip og glatt. Løypetrasèen ble derfor lagt litt om og etter vel en halvtimes gange var alle samlet der det engelske flyet (Bristol Beaufigther) styrtet 26. april 1945, altså bare noen dager før krigen sluttet. Anders Mathias Larsen ga en kort orientering omkring hendelsen. (Fire tyske skip i Fedafjorden angrepet av 32 fly. Tre fly skutt ned) Det ble delt ut en sju-siders orientering med bilder fra angrepet. Denne var hentet fra Stein Vyrje`s bok «Luftkrigens minnesmerker»

Med på turen var også James David Knox som hadde kommet fra sitt bosted i Canada. Han er sønn av navigatøren/skytteren James T. Knox, som omkom i flystyrten.

David Knox ble intervjuet av Arnold Omland. Han fortalte om familien og sine tidligere besøk på Feda og spesielt om da han for første gang fikk se sin fars grav på Feda kirkegård. Her utgjør en propellving fra flyet en del av gravmonumentet.

Siste del av turen gikk om gården Fosseland og det fine jakt og hundesenteret som er bygget opp her. Videre på gamle vestlandske hovedvei fra omkring 1840, rundt Fosselandsvannet, opp Jødalen, ned Einardalen hvor vi passerte Sigbjørn Hølmebakk`s «Karjolsteinen» og tilbake til startpunktet.

Vi brukte vel fire timer totalt på turen. Nytt denne gangen var bruk av Walkie-talkie. En person først i løypa og en person helt bakerst holdt kontakt med hverandre på radio og det fungerte helt utmerket. Det gjorde det mulig å holde deltakerne mere samlet og mere sosialt. Det var nødvendig med cirka 150 personer som deltok.

Ref.: Alf Jerstad
Foto: Hans O. Slengesol