Fottur barnevandrerstien

Andre pinsedag 21. mai gikk vi første etappe av barnevandrestien fra Årli i Kvinesdal til Snartemo i Hægebostad. Dette var 6. gang, 4. gangen vi gikk helt til Snartemo. Første gangen var i 1990, da het turen «På prestefølgets vei». Så viste det seg at barnevandrerne gikk omtrent samme trase, og nå er den offisiell barnevandrersti.

Denne fine dagen i år var det ca 75 som var med, uvanlig mange utenbygds. Det er veldig bra at mange vil gå barnevandrerstiene, det er lagt opp til turer på hele løypa i sommer.

Ingvald Tjørnhom var naturlos og med sin kraftige «lærerstemme» klarte han å holde folk samlet med greie pauser der han orienterte om hendinger, natur og spesielt geologi. To gode matpauser, den første ved Lyngløa og siste med prestebautaen, gjorde at folk ble kjent med andre historie- og naturinteresserte, en fant nesten alltid felles kjente. Bror Tor Tjørnhom passet på at alle fulgte med.
Denne turen kan være ganske krevende og våt, men etter denne fine våren, er dette den «tørreste» turen vi har gått her.

Siste pausen ble på Urestad, da var det ikke så langt igjen til Snartemo. Her sto bussen og venta, Kvinesdal Historielag spanderte turen og folk kom tilbake til bilene i Årli eller på Liknes. Turen over heia brukte vi vel fem timer på denne fine varme vårdagen med en god bris over heia.

Vi takker alle som ble med på turen, flere barn hadde planer å gå flere av turene.


ABE