Årets program 2017

 

Månedskifte febr/mars. Årsskriftet er ferdig med mye interessant å lese.

1. mars

Årsmøte i Kultursalen kl. 19.00. Bergsveinn Birgisson, som har skrive doktoravhandling om Tjodolv frå Kvin si dikting, vil kåsera om Tjodolv og om den svarte viking. Musikk, årsmøtesaker, utlodning, smørbrød og bløtkaker. Alle velkommen.(Les referat)

30. april

Busstur til Lillesand. Jorunn Årstøl Stålsett tek oss med på rusletur til Hellenes i Høvåg og fortel om livet i fjæra og om ramsløk. Dei som vil plukka, må ta med saks og pose eller korg. Vi tar litt nistemat på denne turen. (Les referat)

8. mai

Arrangement i Kulturhuset i samarbeid med Kvinesdal kommune og Livar Hølland i Sanden Media. Filmen "Krig på hjemmebane» blir vist, her er Terje Andre Kvinlaug forteljaren. I tillegg blir vist eln gamal film som heiter "Slått, men ikke slått ut», ein film om motstandsbevegelsen på Sørlandet. Vi ber inn historielaga i heile Lister til denne kvelden. (Les referat)

25. mai

Kristi Himmelfartsdag. Tur til Fogreheirinnan med sportsandakt. Turen startar på Ydre Åsen i Fjotland.(Les referat)

5. juni

(2.pinsedag) Fottur i Herad frå Holmen til Skjoldal. Fleire nedlagte gardar og fine utsiktplassar. Naturlos Ragnvald Ofte. (Les referat)

02. juli

Ordføraren sin tur: Moisheia med Moisvarden. (Les referat)

20-25. juli

Tur Finmark. (Les referat)

29. juli

Olsok.Spikkeland.(Les referat)

13. august

Tur på Vestheia. Buss til Grøtteland, går om Rullen, Tunåsen og Kleiven til Ytre Egeland. (Les referat)

17.sept

Hausttur til Kvås og Åseral (Les referat)

04.okt

Onsdag 4. oktober kl. 19.00. på Helle skolehus. Kåseri av Andreas Hompland med tema "Det gjelde å holda igjen for å holda ud". (Les referat)

29.nov

Førjulsmøte
Onsdag 29. november kl. 19.00. i Kulturhuset. Den kjente forfatteren Edvard Hoem vil fortelle om sitt forfatterskap og sine bøker. Hans siste lansering er på fredag 24. november. Blir musikk av Earling Nikolaisen med flere. Servering av graut, småkaker og kaffe. Entre kr. 100.- Kom å opplev en av Norges fremste forfatter.

Informasjon, endringer og andre arrangement blir annonsert i Agder.