Andre aktiviteter

Turer
Vi har valgt å legge opp til mange lokalhistoriske turer i sommerhalvåret. Vi har vanligvis 5-6 fotturer rundt i alle deler av den flotte kommunen vår. Noen turer har gått over i nabokommunene. I disse åra har vi vært innom minst 150 av de 222 gårdene i Kvinesdal.

Kr. Himmelfartsdag samarbeider vi med menigheten og legger turen til en topp der vi har sportsandakt. Vi har vært på Dyreknuden på Feda, på Grimeknuden og Støknuden i Fjotland, på Høge Varen som ligger i Hægebostad og Simonskjørka i gamle Nes.

Flere år har vi hatt Olsoksamlinger i Fjotland, noen ganger kombinert med turer. Vi har vært på Mygland, Fjotland, Lindeland og ved Vordalsbrune. Vi har hatt flere båtturer, sommeren 2004 hadde vi jubileumstur på Fedafjorden fordi det var 100 år siden A/S Kvina ble starta. Hvert år har vi busstur med omvisninger og et måltid. Vi har vært i Egersund, Sokndal, Moi, Lista, Lindesnes og flere andre steder.

Vi har også hatt bussturer i Norge med overnattinger, sommeren 2010 på Vestlandet. Første utenlandstur hadde vi i 1998 til Orknøyene. Senere har vi vært på Gotland, Irland, Island, Italia med Roma og Normandie

Slektsgransking
Historielaget har kjøpt kopier av mikrofilmer fra kirkebøker fra kommunen og leseapparat. I tillegg har vi kjøpt folketellinger og andre bøker. Dette er plassert på Kvinesdal Bibliotek på lesesalen. Alle kan bruke dette i åpningstida. Biblioteket har også mange bygdebøker og lokallitteratur.

Telefon til hovedbiblioteket er: 38 35 02 40

DIS-Norge har nylig lansert foreningens nye etterlysnings- og debattforum, \"Slektsforum\".
Denne nye tjenesten finner du på http://www.dis-norge.no/slektsforum/. Alle har tilgang til de fleste delene av Slektsforum ved å registrere seg på http://www.dis-norge.no/DISadmin/gjesteinnmelding.php. Medlemsdelen krever pålogging med brukernavn/passord.

Under er det en link til Riksarkivet, der man kan lese scannede kirkebøker.
http://www.riksarkivet.no/arkivverket/aktuelt/3280.html


Bygningsvernprisen

Prisen ble delt ut første gang i 1992 til Tor Kjell Veraas for den gamle lensmannsgarden på Visekleiva. Historielaget kom med forslag om en slik pris og samarbeider med Kvinesdal Sparebank og Kvinesdal kommune om prisutdelinga.

Bygdebokprosjektet
Under finner du link til Kvinesdal kommune sine nettsider, hvor du kan laste ned skjema for innlevering av bilder og et for personila til bokprosjektet.
http://www.kvinesdal.kommune.no/min-side/skjema/category/12-kultur-idrett-og-fritid#